Ja pse një mendje fleksibël, është më mirë se një mendje e fortë…

Ja pse një mendje fleksibël, është më mirë se një mendje e fortë…

Një mëndje e fortë mund te thyhet, sepse nuk di të ndryshojë formën e saj, kjo ndryshe nga një mendje fleksibël e cila di të ndryshojë formën apo rrjedhën sipas situatës.

Bruce Lee e thotë në mënyrë perfekte në një nga fragmentet e tij legjendare. Bëhu si uji, uji di të përshtatet, ndryshon formën, ndjek rrjedhat dhe shkon sipas rymës. Bëhu si uji.

Kultura na ka mësuar të shohim dhe idealizojmënjerëzit stoik, të cilët nuk ndryshojnë mëndje kollaj, të cilët janë të pa-ndryshueshëm, të cilët nuk shfaqin fare emocione në situata të vështira, po kjo nuk është praktika e një jete të suksesshme.

Një jetë e suksesshme është përgjithmonë në lëvizje dhe vazhdimisht e ndryshueshme, ashtu sic është dhe vetë jeta, ashtu sic është bota dhe cdo gjë që na rrethon.

Bëhu si uji, mik i dashur!


2 komente

  • unsesia

    buy kamagra with american express

  • unsesia

    cialis with priligy pills

Shkruaj një koment