Këto dy pika e shkatërrojnë ose e zhvillojnë një biznes. Ja kush janë dhe pse kanë rëndësi!

Këto dy pika e shkatërrojnë ose e zhvillojnë një biznes. Ja kush janë dhe pse kanë rëndësi!

Ka dy gjëra që e ndihmojnë një biznes të ketë sukses ose të dështojë.

Të ketë sukses, nëse punon siç duhet me këto pika dhe të dështojë nëse i len pas dore ato.

Peter Drucker është shprehur për këtë gjë shumë mirë si në vijim…

“Për arsye se biznesi ka për qëllim të krijojë një konsumator (klient), biznesi ka dy dhe vetëm dy funksione bazë: marketing dhe inovacion (zhvillim, risi, permiresim). Këto dy pika prodhojnë rezultate. Të gjitha të tjerat janë thjesht kosto.”

Herën e parë që e kam dëgjuar këtë koncept më ka bërë shumë sens dhe vazhdon të më qëndrojë si i vërtetë edhe sot.

Në thelb biznesi duhet thjesht të plotësojë këto dy funksione për të pasur sukses dhe duke reflektuar edhe mbi bizneset apo iniciativat e mia personale gjatë viteve, momentet kur kam pasur më shumë sukses, kanë qënë ato momente kur kam qënë duke investuar në këto dy pika më së shumti.

Nëse marrim një biznes lokal si shëmbull.
Le të themi një farmaci si shëmbull.

Si mundet një farmaci të zhvillojë dhe të reklamojë veten?

Duke qënë që për çdo biznes, këto dy pika janë ndryshe, në rastin e farmacisë, inovacioni mund të ishte përmirësimi i shërbimit ndaj klientit, dizajni dhe interiori i brëndshëm i farmacisë, mënyra e servirjes, ndoshta disa aksesorë ekstra si psh peshore apo një pajisje që mat metrika që shumica e tregut nuk i ofron.

Pamvarësisht llojit të biznesit, ka gjithmonë gjëra që mund të bëhen për të përmirësuar sipërmarrjen më tej.

Po marketing? Çfarë mund të bëjë një farmaci për të zhvilluar marketing për veten?

Në rastin e farmacisë, marketingu mund të jetë tradicional, si psh. me referime, pra një person referon një tjetër.

Mund të jetë nëpërmjet promovimit të një produkti që nuk gjendet në asnjë farmaci tjetër (dhe që lejohet të reklamohet me ligj si psh lëng Aloe Vera), apo duke ofruar dhe promovuar një shërbim unik bonus si psh. këshillim ushqimor falas për të gjithë ata që blejnë diçka në farmaci.

Shumica e farmacive nuk i ofrojnë këto lloj shërbimesh apo produktesh, sepse e kufizojnë identitetin e tyre brënda kornizave të një farmacie tradicionale, po pse?

E njëjta gjë vlen për shumicën e bizneseve qe mbeten mbrapa dhe më pas ankohen që nuk ka punë.

Pra, nuk ka punë, apo mos ndoshta nuk jemi duke punuar mirë me pikat e mësipërme?

3 komente

  • tuplirula

    acquista vardenafil

  • tuplirula

    https://fcialisj.com/ – where to buy cialis online safely

  • tuplirula

    Cialis Generico En Farmacias Similares HamAcela daily cialis online Spoula Viagra Pills Free Shipping

Shkruaj një koment