Artikuj RSS

Një nga tendencat më të reja në tregun Shqiptar, është të paguash me kuletë dixhitale.Çfarë është një kuletë dixhitale?Kuleta dixhitale është një version elektronik i kuletës, e cila mban fondet tuaja, kartat, bankat e të dhëna të tjera financiare dhe mbi të gjitha e bën shumë të thjeshtë të paguash, kudo dhe për çfarëdo.Nëse ke nevojë të paguash një shok/shoqe, një klikim dhe paratë shkojnë në sekondë.Ke nevojë të paguash dritat, një klikim dhe pagesa bëhet në sekondë.Do të paguash një drekë diku, skano dhe pago, sërish në sekondë.Të rinjtë, duke qënë edhe më të prirur drejt zhvillimeve teknologjike, janë...

Lexo më shumë

Tregjet botërore janë duke hasur aktualisht goditje të mëdha ekonomike, si rrjedhojë e faktorëve të ndryshëm ambjental dhe funksional. Bursat, kripto-monedhat, tregjet e punës, janë vetëm disa nga shtyllat që po goditen në mënyrë të drejtpërdrejtë dhe kjo nuk përjashton Shqipërinë. Shumë vetë parashikojnë që tregjet botërore, janë në afërsi të një sprapsje të madhe ekonomike, duke krijuar kështu situata pasigurie tek njerëzit kudo nëpër botë. Në kohë të tilla, është më e rëndësishme se kurrë, të përgatitemi psikologjikisht, financiarisht apo emocionalisht për ndryshime dhe luhatje të ndjeshme në mënyrën e jetesës. Krizat janë dhe kanë qënë gjithmonë pjesë e...

Lexo më shumë

Emocionet dhe ndjesitë që përjetojmë gjatë ditës, janë në thelb një ndërlidhje reagimesh bio-kimike në trupin tonë. Çdo veprim, krijon reagimet përkatëse bio-kimike, të cilat përkthehen më pas në ndjesi nga më të ndryshmet. Nëse merr një lajm të keq, diçka ndodh brenda nesh, nëse merr një lajm të mirë, diçka tjetër ndodh brenda nesh. Të gjitha emocionet dhe ndjesitë në nivelin e trupit, janë në fakt prodhimtari të fabrikës bio-kimike që ndodhet brenda nesh. Duke e ditur këtë, mund të bëjmë më pas pyetjen llogjike. Kush e drejton këtë fabrikë? Nëse ndihem i motivuar, diçka po ndodh brenda meje....

Lexo më shumë

Pse vendosin njerëzit të jetojnë në qytet, në vend të fshatit ose qyetazve të vogla?Arsyeja kryesore është infrastruktura dhe organizimi gati i përkryer i përfituar nga shkalla e masës.Kur një grup i madh njerëzish mblidhen në një vend të vetëm, shpërndarja e shërbimeve dhe produkteve të përditshme të nevojshme për një jetesë të mirë, bëhet shumë më e thjeshtë dhe më efektive.Dyqane, institucione, rrjetizimi social apo ekonomik, spitale, qëndra rekreative dhe shumë të tjera.Infrastruktura e qytetit është e padiskutueshme, por teksa teknologjia po zhvillohet gjithmonë e më shumë, ky efikasitet po bëhet gjithmonë e më i disponueshëm edhe për zonat...

Lexo më shumë

Në një lojë si shahu, dallimi midis një mjeshtri të lojës dhe një fillestari bëhet nga numri i hapave që lojtari mund të shoh dhe planifikojë paraprakisht.Pyetja është, a duhet zgjuarsi natyrale apo thjesht planifikim për të parë disa hapa përpara?Sigurisht në çdo rast, zgjuarsia dhe vëmendja natyrale ndihmon, por kjo nuk është e vetmja mënyrë për të planifikuar diçka në vijimësi.Çfarë ndihmon ndjeshëm për të planifikuar hapa të mëtejshëm është, së pari përvoja dhe së dyti, të pasurit modele të gatshme lëvizjesh.Duke pasur përvojë, do njohësh në mënyrë të natyrshme lëvizjet para teje.Një shëmbull shumë fillestar është ai i...

Lexo më shumë