Artikuj RSS

Mbas nje pushimi te mire veror, tashme ka ardhur koha ti futemi punes dhe te marim Shtatorin me kembe te mbare! Ne serine e re te artikujve qe kam pergatitur do kemi shume risi te reja diskutimi rreth fushes se sipermarrjeve online, psikologjise se suksesit dhe biznesit ne pergjithesi. Kete artikull po e fokusoj tek zakonet qe kam vertetuar gjate kohes se ndikojne drejt-perdrejte ne suksesin tone qofte personal apo ne biznes. Disa prej ketyre zakoneve me eshte dashur ti mesoj gjate deshtimeve ne menyre qe ti vleresoja sac duhet. Pa humbur kohe le te fillojme me te paren: 1....

Lexo më shumë

Nëse duam ta dashurojmë këtë vend, duhet ta shohim nga sytë e një të huaji… E nisa ditën sot duke lexuar një artikull relativisht të saktë rreth industrisë së startupeve në Shqipëri (për ju qe nuk e dini, me “startup” i referohemi bizneseve të reja që sapo nisin, kryesisht në fushën e teknologjisë). Shumë të vërteta rreth fushës dhe pse është akoma e re dhe e paformuar. Në të njëjtën kohë, një nga artikujt e mi të kaluar flet pikërisht për këtë industri dhe se si optimizmi im është i lartë për mundësitë që ofron. Në këtë moment më vjen...

Lexo më shumë

4 vjet më parë, isha në Gjermani… Isha duke ndjekur një shkollë biznesi në Mynih. Bëhet fjalë për vitin e parë, menjëherë pasi isha larguar nga Shqipëria ku po ndiqja gjithashtu një shkollë Shqiptare biznesi (këtë të fundit e lashë pa mbyllyr vitin e parë)… Mund të them që ndihesha shumë mirë në Gjermani, kjo për arsye së bëra shume miq të mirë, e dashuroja vëndin dhe mbi të gjitha po merja pjesë në ndërtimin e një kompanie të re në fushën e internetit, si bashkë-themelues. Dicka që përbën dhe pasionin tim të vërtetë, të kthej ide të mira në...

Lexo më shumë

Nuk ishte para shumë kohe kur e zbulova Linkedin.com për herë të parë, por është bërë më pak se 6 muaj që jam duke e përdorur në mënyrë intensive për tu lidhur me njerëz të rëndësisshëm, për të krijuar kontrata të reja me partner potencial, për të punësuar, për tu punësuar, për të ngritur investime etj etj… Për ju që nuk e dini se cfarë është Linkedin. Linkedin.com është rrjeti social më i madh në botë për profesionistet. Kjo përfshin njerëzit që janë në punë, aspirojnë të futen në punë apo ato që kanë bizneset e veta ose praktikojnë një...

Lexo më shumë

Kam dëgjuar shumë diskutime të ndryshme nga shumë njerëz, por pyetja që dëgjoj më shpesh se cdo gjë tjeter është, si të nis? Dua të bëj para, dua të kem sukses, dua të bëj dicka qe vlen, por si t’ja nis?Ku t’ja nis dhe me cfarë t’ja nis? Duke qënë se shumë vetë përpiqen për të gjetur pergjigjien e kësaj dileme, po e detajoj këtë postim drejt asaj që mendoj se është zgjidhja më e drejtpërdrejtë e problemit ne fjalë. Ideja! Lajme të mira… Të gjesh idene e duhur në Shqipëri ne fakt është e thjeshtë dhe shumë praktike dhe...

Lexo më shumë