Artikuj RSS

Shpesh herë e gjej veten duke debatuar me miqtë e mi për rëndësinë e diplomave në ditët e sotme… Sigurisht profesione si të qënit doktor, ariktekt, inxhinier etj. kanë ende nevojë për diploma. Jam i sigurtë që asnjë prej nesh nuk do donte të kontrollohej nga dikush pa kredencialet e duhura… Por kur vjen puna tek bota dixhitale dhe teknologjike, e cila duket se është kryefjala në ditët e sotme dhe na rrethon gjithandej, diploma nuk ka aq shumë peshë sa në profesione me specifike si te lart-përmendurat. Në fund të ditës një diplomë ka vlerën e vetë pamvarësisht kohës...

Lexo më shumë

Gjëja më e vështirë për një njeri në ditët e sotme është të kuptojë kush është… Cfarë përfaqëson, kush jane idealet që mban, për cfarë lufton, për kë lufton, kush është e ardhmja që e pret, ku do fokusohet etj… Eshtë e vështirë të kuptosh veten… Aq e vështirë sa nje pjese e mire e jona luftojne cdo dite ndoshta në drejtimin e gabuar vetëm në kerkim të vetes dhe asaj cfarë na përfaqëson. Kam një opinion të thjeshtë në lidhje me këtë temë… Dhe më besoni kur them, ky opinion i thjeshtë nuk ka ardhur nga hici dhe nuk...

Lexo më shumë

Ndërkohë që po mendohesha për temën e artikullit të rradhës po rikujtoja disa ndjesi dhe kujtime nga Shqipëria. Në fakt është bërë vetëm 1 muaj që jam duke jetuar jashtë dhe duket si një kohë më e gjatë se aq. Duke kujtuar fragmente të ndryshme nga Shqipëria fillova të mendohem, sic më ndodh shpesh, për funksionin e emocioneve në lidhje me vendimet që marim në jetën tonë. Pyetja është, a kanë ndikim emocionet tek vendimarja jonë? Përgjigjia është po, në fakt janë gjithcka… Gjatë rrugëtimit tim si në biznes ashtu dhe në anën personale, kam përjetuar një gamë shumë të...

Lexo më shumë

8 Avantazhet Kryesore të Shqipërisë Një nga gjërat që shoh më shumë në Shqipëri, nëpër diskutimet e shumicës së njerëzve është se sa e vështirë është të kesh sukses në këtë vënd dhe sa probleme ka vendi. Ndërkoë që të gjithë jemi koshient që Shqipëria ka një listë jo të vogël dizavantazhesh, personalisht mendoj që kemi më se mjaftueshëm avantazhe për shfrytëzuar para se te flasim për dizavantazhet. Shqipëra është vend jo-perfekt, në fakt shumë larg perfeksionit, por ajo që duhet të dimë është se me te gjitha këto imperfeksione ka dhe shumë mundësira që vijojnë. Artikullin e sotëm dua...

Lexo më shumë

Puna më e kërkuar në planet! Më pëlqen shumë kjo nisje për një arsye të thjeshtë… Përfaqëson atë zgjidhje që mendoj se mund të krijojë qindra, mijëra apo dhjetra mijëra vënde pune të reja në Shqipëri dhe cdo gjë duke punuar nga shtëpia!!! Për cfarë e kam fjalën? Për ata nga ju që më njohin, e dine shumë mirë që unë jam i super i apasionuar mbas teknologjise dhe internetit. Cdo vepër e imja, cdo biznes dhe cdo eksperiment që bëj, është gjithmonë në fushën e internetit. Që nga mosha mosha 13 vjecare, kam pasur një kuriozitet të pashtershëm ndaj...

Lexo më shumë