Artikuj RSS

Artikulli i sotëm është i frymëzuar nga të paktën 4 ose 5 kërkesa indirekte që kam marrë ditët e fundit për të gjetur punë. Në vënd që të shpenzoj kohën me fjalë të tepërta, do përpiqem në maksimum për ta bërë këtë artikull sa më informues dhe praktik që të jetë e mundur. Jetojmë në Shqipëri, nuk është e panjohur që një përqindje shumë e madhe njerëzish vuajnë për të gjetur punë dhe për të gjeneruar qoftë dhe shpenzimet më minimale jetësore. Mënjanë të gjitha arsyeve se pse e dua Shqipërinë, kjo është një nga gjërat që më mërzisin më...

Lexo më shumë

Unë, ti, shokët dhe shoqet tona, të gjithë kemi një lloj ekspozimi me mediat dixhitale sot, qoftë ky nëpërmjet një celulari smartphone, kompjuteri, televizioni apo cfarëdo forme tjetër dixhitale. Në një botë ku vetëm në Shqipëri kemi mbi 1,000,000 përdorues të Facebook të cilët aksesojnë internetin nga celularët dhe tabletat e tyre, është shumë e papërshtatshme të themi që nuk ka mënyra për të gjeneruar të ardhura nëpërmjet internetit. Realiteti është që ka me mijëra mënyra, ashtu sic ka mënyra për të gjeneruar të ardhura edhe në “terren”. Në këtë botë dixhitale ku të gjithë ndërveprojmë me aksesorë nga më...

Lexo më shumë

Kam dashur ta shkruaj këtë artikull prej disa kohësh, gjithmonë sepse e kam ndjerë se është një mesazh i rëndësisshëm që duhet ta ndaj me të gjithë. Gjatë rrugëtimit tim kam zhvilluar shumë projekte, biznese, eksperimente dhe kam punuar në shumë lloj punësh të ndryshme… Në fakt që në moshën 7 vjecare, kam gjetur shkas për të bërë “biznes”, nëse mund të quash iniciativën e një 7 vjecari të tillë, duke shitur caj mali bashkë me tregëtarët e lagjes. Fatmirësisht prindërit e mi kanë qënë mjaftueshëm progresiv, sa për të më lënë të lirë të provoja cfarë ndjeja se duhet...

Lexo më shumë

Shpesh herë e gjej veten duke debatuar me miqtë e mi për rëndësinë e diplomave në ditët e sotme… Sigurisht profesione si të qënit doktor, ariktekt, inxhinier etj. kanë ende nevojë për diploma. Jam i sigurtë që asnjë prej nesh nuk do donte të kontrollohej nga dikush pa kredencialet e duhura… Por kur vjen puna tek bota dixhitale dhe teknologjike, e cila duket se është kryefjala në ditët e sotme dhe na rrethon gjithandej, diploma nuk ka aq shumë peshë sa në profesione me specifike si te lart-përmendurat. Në fund të ditës një diplomë ka vlerën e vetë pamvarësisht kohës...

Lexo më shumë

Gjëja më e vështirë për një njeri në ditët e sotme është të kuptojë kush është… Cfarë përfaqëson, kush jane idealet që mban, për cfarë lufton, për kë lufton, kush është e ardhmja që e pret, ku do fokusohet etj… Eshtë e vështirë të kuptosh veten… Aq e vështirë sa nje pjese e mire e jona luftojne cdo dite ndoshta në drejtimin e gabuar vetëm në kerkim të vetes dhe asaj cfarë na përfaqëson. Kam një opinion të thjeshtë në lidhje me këtë temë… Dhe më besoni kur them, ky opinion i thjeshtë nuk ka ardhur nga hici dhe nuk...

Lexo më shumë