Artikuj RSS

Përgjatë viteve, kam takuar shumë njerëz. Secili prej tyre me karakteristikat, ëndrrat, objektivat dhe me personalitetet e tyre përkatëse.

Nëse vërtet je i motivuar të kërkosh, do kuptosh shumë shpejt që çdo person ka një aspekt personal ku mbizotëron dhe është në elementin e vetë, ashtu siç do gjesh dhe aspekte ku personi në fjalë dështon me plot kuptimin e fjalës.

Në gjuhën e përditshme kjo përkthehet në diferencën midis pikave të forta dhe pikave të dobta.
Çdo njeri ka një pikë të fortë diku.Dikush ka talent komunikimin me njerëzit, dikush di të gatuajë mirë, dikush di të flas 5 gjuhë, dikush është...

Lexo më shumë

Gjithsecili prej nesh është një postim larg një shpërndarje virale. Një postim larg syve të qindra mijëra vetëve. 

Një postim larg së bëri një ndryshim të madh për veten, komunitetin dhe njerëzit që na rrethojnë.Ndikimi që mund të kemi dhe mund të prodhojmë në shkallë globale sot është i jashtëzakonshëm dhe i pa-precedent në historinë e njerëzimit.

 Një foto e shkrepur dhe e ndarë në momentin e duhur në Instagram apo Facebook mund të bëhet virale.

 Një video ka edhe më shumë shanse të krijojë një efekt të tillë.

Sigurisht mundësitë që një postim të bëhet viral janë ende të vogla,...

Lexo më shumë

Unë besoj që çdo njëri prej nesh ka diçka për të kontribuar dhe për të krijuar në këtë botë.Dikush ka aftësinë dhe mundësinë të realizojë një kurs për fëmijë, dikush të pikturoj, dikush të flas, dikush të shkruaj.Çdo njeri ka diçka për të dhënë dhe/ose për të krijuar.Çështja është të dish cili është ky talent që po fsheh nga bota dhe të kesh mjaftueshëm kurajo ta projektosh atë jashtë vetes.Si njerëz jemi më mirë kur krijojmë, jemi më të lumtur, më të përmbushur, më të qëllimshëm me jetën dhe mbi të gjitha kemi një drejtim.Duke pasur një derjtim, më pas...

Lexo më shumë

Një miku im më ka mësuar këto kohë që gjithsecili ka dhe duhet të ketë një kushtetutë të vetë personale.Më pëlqen shumë ky krahasim për të lidhur vlerat dhe besimet e brëndshme me botën e jashtme.Në fund të ditës, të gjithë kemi rregulla, mendime, bindje, besim etj. Në një farë mënyre kjo është kushtetuta jonë personale.Nëse e shohim si të tillë, do mund ta respektojmë atë më shumë dhe ti bindemi ligjeve tona personale.Për dikë një prej ligjeve mund të jetë diçka e tipit “përpiktmëria është gjithmonë e domosdoshme”, për dikë tjeter ligji mund të jetë “çfarëdolloj aktiviteti ku marr...

Lexo më shumë

Rëndësia e të bërit diçka! Nuk jam shkrimtar, nuk kam qënë ndonjëherë dhe ndoshta nuk do jem asnjëherë. Në fakt jam shumë shumë larg këtij profesioni, por pa kuptuar si, kam shkruajtur disa dhjetra artikuj (ndoshta mbi 100) përgjatë këtyre 5,7 viteve të fundit. Nuk kam pasur asnjë qëllim për të shkruajtur, por thjesht dëshirën për të ndarë mendimet e mia në një formë apo një tjetër. Kur e mendoj në retrospektivë, nëse qëllimi im do ishte të kisha qënë shkrimtar ose të shkruaja si profesion, ndoshta në fakt nuk do kisha shkruajtur kaq sa kam shkruajtur sot. Pse? Sepse...

Lexo më shumë