Artikuj RSS

U be thuajse 5 muaj tashmë që praktikoj dushin e ftohtë akull çdo ditë dhe për këtë arsye mendova të merrja kohën dhe të shkruaja shkurt rreth konkluzioneve që kam nxjerrë nga kjo eksperiencë.Siç jam shprehur edhe në një shkrim të mëparshëm, të cilin mund ta gjeni në këtë link -> http://bit.ly/dushiftohte , dushi i ftohtë ka shumë përfitime për shëndetin.Këto përfitime janë të vërtetuara shkencërisht dhe ka një bazë shumë të madhe provash të cilat vërtetojnë që dushi i ftohtë mund të ndihmojë ndjeshëm në shërimin e lloj lloj sëmundjesh kronike si dhe në përmirësimin e gjëndjes emocionale.Personalisht kam parë një...

Lexo më shumë

Kam kuptuar që për të pasur një jetë më aktive, më të suksesshme, më të drejtuar apo thjesht më të bukur, për këtë është e domosdoshme vendosja e një pike largpamëse.Nuk ka rëndësi çfarë fushe apo çfarë lloj objektivi.Ajo çka ka rëndësi është që misioni apo vizioni, të jetë diçka që të entuziazmon.Mendoj kjo është shumë thelbësore për të vetmin fakt, sepse më duket e pamundur për të kushtëzuar veten për t’ju përmbajtur atij vizioni nëse nuk ka entuziazëm.Për të gjetur një vizion ose mision të mirë, duhet menduar disa vite në të ardhmen dhe kur mendojmë duhet të shohim...

Lexo më shumë

Si të fitosh online? Shpesh herë më vijnë mesazhe me pyetje të tipit: Më pëlqen kjo puna e internetit, si mund të fitoj? Dua te fitoj online, nga tja nis? Çfarë jan kto punet online, se sja kam idenë fare… Këto lloj pyetjesh janë pyetje fillestare dhe ky artikull është për çdo person që bën pjesë në këtë kategori. Një nga qëllimet e mia është të ndërgjegjësoj sa më efektivisht tregun Shqiptar për mundësitë që i ofrohen duke aksesuar tregun global dhe interneti është pikërisht platforma që na e bën të mundur këtë gjë më së miri. Së pari, për...

Lexo më shumë

Një nga bisedat më të zakonshme me bizneset në Shqipëri, është për faktin se sa ka rënë puna! Në dozë të vogël, shqetësimi i rënies së punës është i drejtë, pasi zakonisht meret si referencë dhë justifikim në të njëjtën kohë, rënia e ekonomisë. Mirëpo, nëse marrim ekonominë në përgjithësi si referencë, edhe unë me njohuritë e mia të limituara në këtë fushë, mund të kuptoj që ka diçka që nuk shkon me ndërlidhjen midis rënies së ekonomisë dhe rënies së punës. Për të dhënë një shëmbull. nga 2014 në 2015 GDP-ja e Shqipërisë ka rënë nga 13.23 Miliard $...

Lexo më shumë

Për më shumë se 1 vit tashmë, kam zhvilluar zakonin e rregjistrimit të shpenzimeve të mia ditore në në aplikacion në celularin tim. Ky eksperiment dhe zakon, mund ta them me bindje qe ka pasur ndikim të madh në jetën time. Kur them rregjistrim shpenzimesh, e kam fjalën për çdo shpenzim të mundshëm, qoftë ai edhe 20 Lek që mund të lej bakshish diku. Ndër të tjera, këto janë disa nga benefitet direkte apo indirekte të kësaj praktike: Ndërgjegjësim më i madh për mënyrën si shpenzohen paratë Hezitim para çdo shpenzimi - Ky zakon më ka mësuar jo vetëm të...

Lexo më shumë