Artikuj RSS

SKENI MOTIVIM PËR TË PUNUAR APO MËSUAR? KJO MUND TË JETË ARSYEJA. S’kam fuqi, s’kam nerva, s’kam njohuri, nuk është për mua kjo lloj pune! Ju tingëlllojnë familjare këto shprehje? Këto dhe shumë të tjera janë justifikime tipike që i japim vetës sa herë që skemi mjaftueshëm motivim për të bërë diçka, por arsyeja se pse këto janë të shpeshta, mund të jetë diçka që s’ju ka vajtur në mendje më parë. Arsyeja: një hormon dhe neuro-trasmetues i quajtur Dopamin, i cili ka shumë funksione të rëndësisshme në trupin dhe trurin tonë. Për të qënë më të saktë akoma, arsyeja...

Lexo më shumë

Cfarë aspektesh të biznesit online duhet të konsideroni në këto kohë? Nuk do shumë mend për të kuptuar që kjo situtatë ka krijuar një sfidë të madhe për shumë vetë dhe se aktiviteti i biznesit i shumë njerëzve është i penguar për shumë arsye, por kjo situatë nuk vjen pa mundësitë e veta dhe për dikë që është i aftë të shoh përtej gjërave negative që po ndodhin ditë për ditë, ka shumë gjëra që mund të bëjnë për të investuar në biznesin e tyre të ri apo ekzistent. Pra çfarë mund të bësh konkretisht: 1. Mund të punoni me...

Lexo më shumë

Frika e virusit ka prekur shumë biznese dhe do prek akoma më shumë biznese në vijim, sidomos ato fiziket. Dyqanet fizike, qëndrat tregare etj, janë më të prekurat sepse kanë të bëjnë drejpërjdrejt me qarkullimin e njerëzve. Kur qarkullimi i njerëzve ndalon, çdo gjë ndalon dhe kjo mund të jetë edhe fatale për një biznes fizik. Nga ana tjetër qarkullimi i njerëzve online në këto kohë nuk është ulur, përkundrazi është rritur dhe si rrjedhojë njerëzit janë duke shpenzuar shumë më shumë kohë duke parë dyqane dhe produkte online, ndërkohë që transporti i mallrave për shumicën e botës, vazhdon të...

Lexo më shumë

Përgjatë viteve, kam takuar shumë njerëz. Secili prej tyre me karakteristikat, ëndrrat, objektivat dhe me personalitetet e tyre përkatëse.

Nëse vërtet je i motivuar të kërkosh, do kuptosh shumë shpejt që çdo person ka një aspekt personal ku mbizotëron dhe është në elementin e vetë, ashtu siç do gjesh dhe aspekte ku personi në fjalë dështon me plot kuptimin e fjalës.

Në gjuhën e përditshme kjo përkthehet në diferencën midis pikave të forta dhe pikave të dobta.
Çdo njeri ka një pikë të fortë diku.Dikush ka talent komunikimin me njerëzit, dikush di të gatuajë mirë, dikush di të flas 5 gjuhë, dikush është...

Lexo më shumë

Gjithsecili prej nesh është një postim larg një shpërndarje virale. Një postim larg syve të qindra mijëra vetëve. 

Një postim larg së bëri një ndryshim të madh për veten, komunitetin dhe njerëzit që na rrethojnë.Ndikimi që mund të kemi dhe mund të prodhojmë në shkallë globale sot është i jashtëzakonshëm dhe i pa-precedent në historinë e njerëzimit.

 Një foto e shkrepur dhe e ndarë në momentin e duhur në Instagram apo Facebook mund të bëhet virale.

 Një video ka edhe më shumë shanse të krijojë një efekt të tillë.

Sigurisht mundësitë që një postim të bëhet viral janë ende të vogla,...

Lexo më shumë